Wednesday, July 8, 2015

oh hi!

 Assalamualaikum.



Hi! Its been awhile since i'm writing and actually i am currently facing my second semester's final exam. Yeah, driving us crazy but what can be done, that is the responsibility of a student. Aaand i am wondering why i wrote in English hiks maybe because right now i am memorizing and it leads me to write in this language hihi. Ok ok back to normal, aku bukan hape menaip harini, cumanya rasa macam nak menaip tu pon belum tentu publish hahaha takut tersave dalam draft je sampai ke sudah. 



So far, berhari hari dah, like hampir a week dah cuaca kat negeri peghlih ni tak menentu. Duk aum cak aum cak gitu lah, kejap hujan, kejap mendung, kejap cerah. Well, this weathers really affect us hahaha yelah kalau hari hujan mendung je manjang rasa nak tidur le kome. Pejam celik pejam celik, first year will be finished in a few more days. Rasa macam sekejap sangat. Haritu baru abah ibu datang hantar sini, entahla kadang duk mengenang nasib tu banyak je yelah wehh tercampak jauh niiiii utagha marii orang yang study oversea pon boleh puasa ngan family, aku ni kat hujung malaysia mampu dua hari je tau. kat sini pun nak buat cemana, bersyukur lah. Nikmat mana lagi yang mahu kamu dustakan?  



Hm anyway, semalam duk baca blog si fatin liyana aka kakpaten tu. Kawen dah dia. Aku ni bila lagiiiiiii hadoii ahahahaha asal stress study mula la teringat nak kawin hahaks gatai benoo. Alhamdulillah, sedar tak sedar, harini 22 Ramadhan dah, sekejap je Ramadhan datang, nak balik dah pun. Korang camne? Tepuk dada tanye Iman. Semoga Allah bantu! In Shaa Allah :) 



K lah, babai kome aku kena sambung study nihhh banyak lagi esok paper i hokeh pls pray for meeee thanks lovelies :*

Monday, January 5, 2015

Intro.

Assalamualaikum.

sambil bagi salam sambil duk nyanyi lagu chandelier. bagus sangat la tu. as an introduction, no as a new introduction, hm awkward post i guess. bukan apa, lama dah tak main menda ni pastu tetiba rasa nak syokk sniri balik that's why la i made this post eventhough i have nothing to share yesss macam bangang, sokay i know. 

mula mula dulu, buat blog, share story sendiri. pastu merapu ntah pape. pastu lama tu rasa cam OMG ive got someone pastu terprivatelah for about plus minus 4 years maybe. yelerr ari tu dua ribu doblas kot skarang dah dua ribu lima belas. lama gila bakhang. aku tau takyah habaq kat ceq. 

btw skarang ai dah bermastautin kat negeri peghlih indera kayangan ni pasai aku duk ngaji kat uitm arau ni. so far sepanjang few months ni, for first year student ok la, bg aku takdak beza angat ngan dungun tu haha sini maju lagi kot. at least sini ada istana chewwah hahaha macam boleh masuk dalam kannn. yeler, sini takdak mall takat cmart yg macam aneka tu erm ok la buat beli barang dapuq tapi sumpah aku cakap harga cmart mahal nak mamp** ntah kenapa yg mahal kat situ. tapi tulah port kami duk beli barang compare nak gi kangaq naik teksi doploh hengget, memang tak lerr. 

tengok lah jam dah pukul berapa kan, baguih angat anak dara tidoq pukui 1 ha pastu eyebag dah tak macam bag dah macam guni woi. oviaq. aku tauu. sowi ler semenjak ceq duk peghlih ni ceq banyak cakap utagho na. satgi ceq balik ganu cek cakap ganu plak ye. 



lab selfie is a must fyi ahakss ;P
*nilah khoje bebudak sains(kantoii)

besar amat gambarnya. ni itu hari sebelum balik raya aji pi jenjalan sat kat gua kelam. pes taim masuk gua woi. jakun ya Allah takyah cakap teruk sangat. now i have the experience, Alhamdulillah :)

tuk sesapa ada paper esok, goodluck! ye walaupun tiada siapa yg akan baca entri ni biaq pi lah. syok sniri punya pasai apa pun tak pikiaq. semoga entri ni bermanfaat! ;) *walaupun tak sebenarnya 

selamat malam!